Is giving your kid a drink at home illegal in South Korea?
Partly. Giving your kid a drink at home is restricted in South Korea. Law bars giving alcohol to youth, but punishes it only for profit.
Youth Protection Act art. 28(1): no one may sell, lend, distribute or give free alcohol to under-19s; but art. 59 punishes free provision only when for profit (2012 amendment, Jeonju court summary) - a parent at home is not punished.
Source: Youth Protection Act art. 28
Banned (14)Restricted (13)Allowed
South Korea is one of 14 countries where giving your kid a drink at home is banned, and 13 more restrict it.