Are fireworks illegal in the United Arab Emirates?
Partly. Fireworks are restricted in the United Arab Emirates. Trading in fireworks without a licence: at least Dh100,000 fine.
Federal Decree-Law No. 17 of 2019, Art. 54: trading, importing or using fireworks without a licence carries at least 1 year and AED100,000; only SIRA-accredited firms hold display licences (Gulf News, 20 Oct 2025). Licence regime, so amber not red.
Source: UAE Decree-Law 17/2019
Banned (4)Restricted (10)Allowed
The United Arab Emirates is one of 4 countries where fireworks are banned, and 10 more restrict them.